Продукти:
• 500 г тиквички
• 50 г лук
• 5-6 скилидки чесън
• 1-2 с.л. смлени орехови ядки
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 с.л. ситно нарязан копър
• 50 г маслини без костилки
• сол на вкус
Начин на приготвяне:
Настърганите тиквички задушаваме в собствения им сос, докато се изпари водата. Подправяме със ситно нарязания лук, счукания със сол чесън, копър и смлени орехи.
Разбъркваме сместа и добавяме ситно нарязаните маслини и магданоза. Изсипваме в бурканчета, затваряме с капачки и стерилизираме 10 минути.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...