Кулинарни рецепти » Салца от пиперки

 Салца от пиперки

Продукти:

• 10 кг месести червени пиперки
• 1 1/4 ч.ч. сол
• 2 ч.ч. олио

Начин на приготвяне:

Пиперките се измиват и се почистват от семките. Нарязват се по дължина на две парчета и се поставят в емайлиран съд. Заливат се с 2-3 ч.ч. вода, прибавя се солта и се задушават до омекване.

Пасират се, за да станат на пюре, и се варят до сгъстяване. Съдът се оттегля от огъня, прибавя се олиото, разбърква се добре и се насипва в сухи буркани. Отгоре се долива малко олио.

Бурканите се затварят и се обръщат с капачките надолу. След 24 ч се прибират на хладно.

Автор: Димка Иванова

Представяме Ви:

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Начало