Продукти:
• 3 кг чушки
• 3 кг патладжани
• 300 мл олио
• сол
Начин на приготвяне:
Опичаме и обелваме чушките и патладжаните. Прекарваме ги през месомелачка и посоляваме на вкус. Сгорещяваме олиото и сипваме в него пюрето. Пържим при непрекъснато бъркане, докато сместа започне да се отделя от тавата.
Разпределяме изстиналото пюре в малки бурканчета и наливаме отгоре по 2 пръста запържено и охладено олио. Затваряме херметически, но не стелиризираме.
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...