Кулинарни рецепти » Пукани чорбаджийки

 Пукани чорбаджийки

Продукти:

• 5 кг чорбаджийски чушки
• 100 г листа от целина
• 2 връзки магданоз
• 1 л оцет
• 200 г сол
• 80 мл олио
• 800 мл вода

Начин на приготвяне:

Отрязваме дръжките на чушките, измиваме ги и ги опукваме. След като изстинат, ги редим в буркани, като помежду им слагаме нарязаните на ситно магданоз и целина.

Възвираме марината от оцета, водата и солта и когато изстине, заливаме с нея чушките. Най-отгоре наливаме във всеки буркан по 1 пръст препържено олио. Затваряме херметически и съхраняваме на хладно.

Автор: Койна Момчева

Представяме Ви:

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Начало