Кулинарни рецепти » Туршия от чушки върхари

 Туршия от чушки върхари

Начин на приготвяне:

Избираме чушки от последната беритба. Измиваме ги, подсушаваме ги и съвсем леко ги запържваме в олио – колкото да им се вдигне кожичката. Веднага след това ги потапяме за 1-2 мин в саламура от оцет и сол на вкус.

Подреждаме изстиналите чушки в буркани, като между тях слагаме скилидки чесън, а отгоре покриваме с клончета целина. Доливаме със саламура до ръбчето на бурканите, затваряме херметически и съхраняваме на хладно.

Автор: Нина Филипова

Представяме Ви:

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Начало