Кулинарни рецепти » Туршия от чушки върхари

 Туршия от чушки върхари

Начин на приготвяне:

Избираме чушки от последната беритба. Измиваме ги, подсушаваме ги и съвсем леко ги запържваме в олио – колкото да им се вдигне кожичката. Веднага след това ги потапяме за 1-2 мин в саламура от оцет и сол на вкус.

Подреждаме изстиналите чушки в буркани, като между тях слагаме скилидки чесън, а отгоре покриваме с клончета целина. Доливаме със саламура до ръбчето на бурканите, затваряме херметически и съхраняваме на хладно.

Автор: Нина Филипова

Представяме Ви:

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Начало