Начин на приготвяне:
Избираме чушки от последната беритба. Измиваме ги, подсушаваме ги и съвсем леко ги запържваме в олио – колкото да им се вдигне кожичката. Веднага след това ги потапяме за 1-2 мин в саламура от оцет и сол на вкус.
Подреждаме изстиналите чушки в буркани, като между тях слагаме скилидки чесън, а отгоре покриваме с клончета целина. Доливаме със саламура до ръбчето на бурканите, затваряме херметически и съхраняваме на хладно.
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...