Продукти:
• червени домати
• скилидки чесън
• корен хрян
• цветове от копър
• дафинов лист
За саламурата: (на 1 л вода)
• 1 с. л. сол
• 1 с. л. захар
• 1 с. л. винен оцет
Начин на приготвяне:
Измитите доматчета нареждаме цели в буркани, помежду им ръсим нарязани на филийки скилидки чесън, парченца обелен хрян, съцветия копър и натрошени дафинови листа.
Възвираме марината от изброените продукти и с нея, докато е още гореща, заливаме доматите. Затваряме херметически и държим на хладно място. Не стерилизираме.
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...