Кулинарни рецепти » Плодова туршия

 Плодова туршия

Продукти:

• 1 кг диви круши
• 1 кг ябълки
• 2 кг боровинки

За саламурата:

• 1 1/2 ч.ч. оцет (6%)
• 6 ч.ч. вода
• 10 карамфилчета
• 1-2 пръчки канела
• 1 ч.ч. сол

Начин на приготвяне:

Измиваме плодовете, нарязваме ги на четвъртинки и ги изчистваме от семената, без да ги белим. Нареждаме ги в буркани и ги заливаме с вряла саламура, приготвена от изброените продукти.

Претакаме туршията през 2-3 дни в продължение на 2 седмици. Съхраняваме я на хладно и проветриво място.

Автор: Снежана Костадинова

Представяме Ви:

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Начало