Продукти:
• 5 кг карфиол
• 2,75 л вода
• 200 мл оцет
• 200 г сол
Начин на приготвяне:
Накъсваме карфиола на розички и го нареждаме плътно в буркани. Възвираме саламура от посочените продукти, оставяме я да изстине и заливаме с нея карфиола.
Затваряме бурканите и ги оставяме 10 дни на стайна температура. Щом ферментацията свърши, прибираме туршията на хладно място.
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...