Кулинарни рецепти » Грозде в ракия

 Грозде в ракия

Измиваме 1 кг черно зряло грозде и откъсваме всяко зърно с малка дръжка. Подреждаме гроздето в по-голям буркан.

Прибавяме 1 пакетче канела и 4 зърна карамфил. Заливаме с 500 мл 45-градусова ракия. Затваряме буркана добре и го оставяме да преседи 20 дни. След това изваждаме подправките.

Разтваряме 200 г захар в 1 к.ч. вода, изчакваме да изстине и я изсипваме върху гроздето.

След 3 седмици ще имаме питие с неповторим вкус и пияно грозде, което е невероятна подправка към печени меса и дивеч.

Автор: Виолета Драгова

Представяме Ви:

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Начало