Продукти:
• 4 белтъка
• 250 г пудра захар
Начин на приготвяне:
Използваме напълно сух емайлиран съд, в който разбиваме охладените белтъци, като постепенно прибавяве захарта. Трябва да получим гъст сняг, който при обръщане на съда не се излива.
Шприцоваме целувки в застлана с хартия тавичка, като оставяме разстояние помежду им. Печем във фурна, загрята до 100 градуса.
Когато целувките бухнат, намаляме температурата на 60 градуса и ги допичаме (изсушаваме). Целувките са готови, когато могат да се отлепят от хартията.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...