Продукти:
• 150 г пудра захар
• 2 яйца
• половин пакетче краве масло
• 1 ч.л. амонячна сода
• 1 ч.ч. брашно
Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото заедно със захарта и прибавяме едно по едно яйцата и бием сместа още 10-15 мин. Разтваряме содата в 1 с.л. топла вода и я прибавяме към сместа. След това започваме да сипваме по малко от брашното, докато получим умерено твърдо тесто.
Накъсваме тестото на топчета и разточваме топчетата на кори, като за юфка. Изрязваме от корите бисквити с помощта на бишкотена формичка. Нареждаме ги в намаслена тавичка.
Печем в предварително загрята умерена фурна, като внимаваме да не ги прегорим, тъй като бишкотите се изпичат много бързо.
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...