Продукти:
• 150 г пудра захар
• 2 яйца
• половин пакетче краве масло
• 1 ч.л. амонячна сода
• 1 ч.ч. брашно
Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото заедно със захарта и прибавяме едно по едно яйцата и бием сместа още 10-15 мин. Разтваряме содата в 1 с.л. топла вода и я прибавяме към сместа. След това започваме да сипваме по малко от брашното, докато получим умерено твърдо тесто.
Накъсваме тестото на топчета и разточваме топчетата на кори, като за юфка. Изрязваме от корите бисквити с помощта на бишкотена формичка. Нареждаме ги в намаслена тавичка.
Печем в предварително загрята умерена фурна, като внимаваме да не ги прегорим, тъй като бишкотите се изпичат много бързо.
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...