Кулинарни рецепти » Кебапчета по ловджийски

 Кебапчета по ловджийски

Продукти: (за 25-30 кебапчета)

• 500 г свинско месо от флейката
• 200 г пушени гърди
• 1 горнооряховски суджук или говежда луканка
• 1 к.ч. полусухо бяло вино
• 1 глава лук
• 1 стрита люта чушка
• червен и черен пипер
• кимион, чубрица, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме суджука, почистваме месото от ципите, обезкостяваме гърдите. Нарязваме всичко на едри парчета и прекарваме 2-3 пъти през месомелачка. Омесваме каймата, като постепенно прибавяме разтворена във виното сол. Слагаме омесената кайма в емайлирана тенджера, заглаждаме, покриваме с намокрена във вино кърпа и я оставяме да престои 1 нощ.

На другия ден прибавяме ситно нарязания лук, подправките и стритата люта чушка, омесваме отново и оставяме каймата да престои още 2-3 часа. След това оформяме 25-30 кебапчета, които печем отначало на силна, а след това - на умерена скара, като ги обръщаме чрез търкаляне. По време на печенето можем да намажем кебапчетата с малко лой.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Начало