Кулинарни рецепти » Маринована телешка пържола

 Маринована телешка пържола

Продукти: (за 3 порции)

• 1 пържола около 450 г
• 50 мл зехтин
• 50 мл прясно изцеден лимонов сок
• 2 с.л. соев сос
• 2 счукани скилидки чесън
• 1 с.л. захар
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Начукваме леко пържолата и я натриваме със сол и черен пипер.

Смесваме зехтина, лимоновия сок, соевия сос, чесън и захарта. Избъркваме добре и заливаме пържолата. Държим я в хладилника 2-3 часа като обръщаме периодично.

Намазваме скарата с олио и я загряваме. Печем 5-6 мин от едната страна като я мажем с марината непрекъснато. Обръщаме я от другата страна и печем по същия начин още 5-6 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Начало