Продукти:
• 1-2 връзки пресен лук
• 300 г телешка саздърма
• 6 яйца
• 3-4 с.л. олио
• магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме нарязаната саздърма и пържим още 5-6 мин. Накрая прибавяме яйцата, разбити с малко сол, и бъркаме, докато белтъците побелеят.
Внимаваме яйцата да останат сочни. Поръсваме готовото ястие с наситнен магданоз.
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...