Кулинарни рецепти » Наденица с консерви

 Наденица с консерви

Продукти: (за 4 порции)

• 200 г стерилизирани домати
• 200 г стерилизиран зрял фасул
• 100 г стерилизиран грах
• 200 г стерилизиран зелен фасул
• 1-2 глави лук
• 500 г наденица
• 1 с.л. сух риган
• 100 г кашкавал
• 3-4 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме лука и го нарязваме на ситно. Отцеждаме граха, зрелия и зеления фасул от водата, като нарязваме зеления фасул на парченца.

Нарязваме наденицата на кръгчета и я запържваме за 5 мин в сгорещеното олио. Прибавяме ситно нарязания лук, доматите, които сме смачкали с дървена лъжица, червения пипер, стрития риган и 1 1/2ч.ч. хладка вода. Поръсваме с черен пипер и възвираме ястието.

Захлупваме и оставяме да ври 10-15 мин на тих огън, като от време на време разбъркваме. След това прибавяме отцедените грах, зрял и зелен фасул и варим още 5 мин. Посоляваме готовото ястие, поръсваме с черен пипер и отстраняваме от огъня.

Преди поднасяне поръсваме с настъргания кашкавал.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Начало