Кулинарни рецепти » Гювеч с наденица

 Гювеч с наденица

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г наденица
• 2 тиквички
• 2 патладжана
• 4 моркова
• 10 картофа
• 4 домата
• 1 глава чесън
• 3 глави лук
• 1 к.ч. олио
• магданоз, чубрица
• черен и червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме зеленчуците /без доматите/ на кубчета и ги запържваме поотделно в сгорещената мазнина. /Можем да оваляме тиквичките в брашно./

В пръстен гювеч разстиламе последователно патладжаните, тиквичките, морковите, картофите, лука и чесъна. Завършваме със ситно нарязаните домати. Посоляваме и поръсваме с наситнен магданоз.

Захлупваме и печем в умерена фурна. Малко преди ястието да е готово прибавяме нарязаната и позапържена наденица, заливаме с мазнината, останала от пърженето и поръсваме със стрита чубрица, черен и червен пипер. Връщаме гювеча във фурната, за да се допече.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Начало