Кулинарни рецепти » Швепс от бъз

 Швепс от бъз

Продукти:

• 8 бъзови съцветия
• 4 лимона
• 2 кг захар
• 10 л вода

Начин на приготвяне:

Нарязваме лимоните на ситно, като ги почистваме от семената. Откъсваме бъзовите цветчета от дръжките, измиваме ги и ги сипваме при лимоните. Наливаме водата, към която сме прибавили захарта, и разбъркваме много добре.

Първия ден бъркаме много често, а след това – 4-5 пъти дневно, докато захарта се разтопи напълно. Държим сместа в открит съд 48 часа, след което я прецеждаме през двойна марля и я наливаме в стъклени бутилки, без да ги пълним догоре.

Затваряме добре и държим на хладно. Швепсът трябва да се изпие до 20-ия ден, за да не ферментира.

Автор: Ганка Трифонова

Представяме Ви:

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Начало