Продукти:
• 8 бъзови съцветия
• 4 лимона
• 2 кг захар
• 10 л вода
Начин на приготвяне:
Нарязваме лимоните на ситно, като ги почистваме от семената. Откъсваме бъзовите цветчета от дръжките, измиваме ги и ги сипваме при лимоните. Наливаме водата, към която сме прибавили захарта, и разбъркваме много добре.
Първия ден бъркаме много често, а след това – 4-5 пъти дневно, докато захарта се разтопи напълно. Държим сместа в открит съд 48 часа, след което я прецеждаме през двойна марля и я наливаме в стъклени бутилки, без да ги пълним догоре.
Затваряме добре и държим на хладно. Швепсът трябва да се изпие до 20-ия ден, за да не ферментира.
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...