Кулинарни рецепти » Къпинов квас

 Къпинов квас

Продукти:

• 1 1/2 ч.ч. къпини
• 5-6 с.л. захар
• 10 г стафиди

Начин на приготвяне:

Приготвяме горещ сироп от захарта и 4 ч.ч. вода. Заливаме почистените плодове. Изстудяваме, захлупваме и оставяме да престои 24 часа.

Прецеждаме през двойна марля, наливаме в сухи бутилки (до 10 сантиметра под тапата) и добавяме във всяка бутилка по няколко стафиди.

Затваряме добре с капачка на винт и държим на хладно 8-10 дни. Сервираме кваса студен.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Начало