Продукти:
• 1 1/2 ч.ч. къпини
• 5-6 с.л. захар
• 10 г стафиди
Начин на приготвяне:
Приготвяме горещ сироп от захарта и 4 ч.ч. вода. Заливаме почистените плодове. Изстудяваме, захлупваме и оставяме да престои 24 часа.
Прецеждаме през двойна марля, наливаме в сухи бутилки (до 10 сантиметра под тапата) и добавяме във всяка бутилка по няколко стафиди.
Затваряме добре с капачка на винт и държим на хладно 8-10 дни. Сервираме кваса студен.
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...