Продукти:
• 4 яйца
• 1 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 ч.ч. свинска мас
• 1 ванилия
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 2-3 ч.ч. брашно
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата със захарта. Прибавяме киселото мляко, разтопената свинска мас и ванилията. Разбъркваме добре и постепенно добавяме пресятото със содата брашно. Омесваме меко тесто.
С помощта на месомелачката правим гъсенички от тестото и ги подреждаме в тавичка, без да я мажем с тесто. Печем до порозовяване. По желание можем да слепим гъсеничките две по две с конфитюр.
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...