Продукти:
• 1ч.ч. смлени орехи
• 250 г краве масло или мас
• 1 1/2 ч.ч. пудра захар
• 2 ч.ч. брашно
• 2 ванилии
Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото със захарта, прибавяме орехите и брашното размесено с ванилията. Месим меко тесто, от което правим по три топченца, поставени плътно едно до друго във формата на цвете.
В средата на масленката слагаме съвсем малко топченце, което представлява "тичинка на цветето". Печем сладките при температура 100-150° С.
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...