Кулинарни рецепти » Шарлота с ориз

 Шарлота с ориз

Продукти:

• 1 ч.ч. ориз
• 1 л прясно мляко
• 500 г бял хляб
• 500 г зарзали
• 60 г пудра захар

За крема:

• 500 мл прясно мляко
• 4 яйца
• 4 с.л. захар
• 1 ванилия

Начин на приготвяне:

Сваряваме ориза в млякото. Нарязваме хляба на филийки с дебелина 1 см, като отстраняваме кората.

Покриваме дъното на обилно намаслена такичка с половината от хлебните филийки, върху тях разстиламе половината от ориза, а върху него нареждаме зарзалите, които сме почистили от костилките. Покриваме с останалия хляб, разстиламе останалия ориз и поръсваме с пудра захар. Печем в умерено загрята фурна.

Смесваме продуктите за крема и варим на слаб огън при непрекъснато бъркане, докато сместа се сгъсти. Разрязваме изпечената шарлота на парчета и гарнираме всяко парче с малко крем.

Автор: Мирослава Георгиева

Представяме Ви:

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Начало