Кулинарни рецепти » Сладкиш с дюли

 Сладкиш с дюли

Продукти:

• 4 яйца
• 400 г захар
• 100 г маргарин
• 1 ванилия
• 1 кофичка кисело мляко
• 3 ч.ч. брашно
• 2 ч.л. сода
• 3 ч.л. лимонтузу
• 5-6 едри дюли
• 50 г краве масло

Начин на приготвяне:

Измиваме дюлите, почистваме сърцевината им и ги нарязваме на парчета. Загряваме кравето масло с 50 г захар и задушаваме нарязаните дюли до омекване.

Разбиваме яйцата с останалата захар и ванилията на пяна. Добавяме размекнатия маргарин, а после смесеното със сода и лимонтузу кисело мляко и накрая брашното.

Разбъркваме продуктите на гладка смес, изсипваме я в намазнена и поръсена с брашно тавичка. Отгоре разпределяме дюлите и печем в загрята на 180°С фурна 20-30 минути.

Автор: Величка Каменова

Представяме Ви:

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Начало