Кулинарни рецепти » Байганети с гъби

 Байганети с гъби

Продукти:

• 32 печурки с еднаква големина
• 16 маслини
• 1 малка консерва аншоа
• 50 г краве масло
• 100 мл олио
• сол

За панировъчната смес:

• 125 г брашно
• 1 щипка сол
• 20 мл олио
• 2 яйца
• 1 водна чаша бира
• 20 мл коняк
• 2 белтъка

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата за панировката с олиото, бирата, коняка и солта. Сипваме брашното, като внимателно разбъркваме и оставяме сместа да престои 1 час в хладилник. После внимателно съединяваме с разбитите на сняг белтъци.

Почистваме гъбите и отстраняваме пънчетата. В половината от тях поставяме по 1 обезкостена маслина и парченце аншоа. Зхлупваме с останалите гъби и закрепваме с клечки за зъби. Потапяме гъбите в приготвената панировка и ги пържим до зачервяване в смес от олиото и маслото.

Автор: Надежда Стойчева

Представяме Ви:

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Начало