Продукти: (за 4-5 порции)
• 300 г царевично брашно
• 1 с.л. краве масло
• 3 с.л. олио
• 500 мл прясно мляко
• 50 г сирене
• 500 мл вода
• 2-3 скилидки чесън
• 1 стръкче сух босилек
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно скилидките чесън и ги задушаваме в смес от олиото, маслото и малко вода. Поръсваме стрития босилек и постепенно при непрекъснато бъркане сипваме брашното. Посоляваме на вкус и поръсваме с черен пипер.
Постепенно на тънка струйка наливаме водата, а след нея и млякото. Бъркаме качамака, докато изври водата. Накрая го заглаждаме с навлажнена лъжица, поръсваме ситно настърганото сирене и поднасяме.
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...