Продукти: (за 4-6 порции)
• 1 кг леща
• 2 с.л. брашно
• 3-4 яйца
• 1 глава лук
• 3 с.л. масло
• магданоз, галета
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Сваряваме добре измитата и изчистена леща. Отцеждаме и я пасираме. Смесваме я с наситнените лук и магданоз, яйцата, брашното, 1 с.л. масло и подправките и разбъркваме хубаво.
От това пюре оформяме питки, които овалваме в галета, топим в разбито яйце и пържим в сгорещено масло до поруменяване. Поднасяме ги със сос или със зелева салата.
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...