Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг пиперки
• 1 ч.ч. натрошено сирене
• 5 яйца
• 2-3 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Изпичаме чушките, обелваме ги, отстраняваме семенната част и посоляваме.
Разбъркваме натрошеното сирене с 2 разбити яйца и ситно нарязания магданоз. Пълним чушките с тази смес.
Разбиваме останалите яйца с брашното, докато получим каша за паниране. Потапяме чушките в панировката и ги пържим в сгорещеното олио до златисто оцветяване.
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...