Продукти:
• 500 г кайма
• 1-2 глави лук
• 1 к.ч. ориз
• 1-2 моркова
• половин пакетче краве масло
• 2-3 яйца
• 1 и 1/2 ч.ч. кисело мляко
• 3 с.л. брашно
• магданоз
• лимонов сок
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Смесваме каймата с ориза и поръсваме с наситнен магданоз, черен пипер и сол. Омесваме много добре и оформяме от сместа малки кюфтенца.
Нарязваме лука и морковите на ситно и ги сваряваме в 6-7 ч.ч. леко подсолена вода. После прецеждаме бульона, пускаме в него бучка масло и слагаме кюфтетата да се варят, докато омекне оризът. След това ги изваждаме, но запазваме бульона.
Отделно запържваме брашното в останалото масло и разреждаме запръжката с охладения бульон. Разбиваме яйцата с киселото мляко и ги прибавяме към соса.
Подправяме с лимонов сок и връщаме кюфтетата и зеленчуците. Опитваме на сол и варим десетина минути на слаб огън.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...