Кулинарни рецепти » Кайма с кисело зеле

 Кайма с кисело зеле

Продукти: (за 4 порции)

• 100 г бекон
• 3 глави лук
• 4 с.л. олио
• 500 г свинска кайма
• 500 г кисело зеле
• 4 скилидки чесън
• 300 мл телешки бульон от кубче
• 1 дафинов лист
• 5 зърна хвойна
• 1/3 ч.л. кимион
• 1-2 с.л. доматено пюре
• черен пипер, магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Обелваме лука и чесъна. Отцеждаме киселото зеле от сока. Две глави лук нарязваме на ситно, а бекона - на кубчета.

В дълбок тиган сгорещяваме олиото и запържваме бекона до златисто. Прибавяме каймата, разбъркваме и пържим, докато сместа стане сипкава. Прибавяме нарязания лук, разбъркваме и пържим 10 минути на умерен огън. Заливаме с горещия бульон.

Нарязваме зелето и го сипваме при каймата. Добавяме чесъна, нарязан на ситно, дафиновия лист, хвойната, кимиона и доматеното пюре. Поръсваме с черен пипер и посоляваме на вкус. Разбъркваме и варим на тих огън 35 минути.

Останалата глава лук нарязваме на тънки ивички и поръсваме с тях ястието. Накрая го украсяваме със стръкчета магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Начало