Продукти: (за 4 порции)
• 300 г наденица
• 300 г гъби
• 1 к.ч. ориз
• 5-6 домата
• 1 к.ч. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме гъбите и ги нарязваме на парченца. Задушаваме ги до омекване в половината от мазнината.
Прибавяме ориза и нарязаната наденица. Заливаме с 1-2 ч.ч. топла вода, посоляваме и варим до сваряването на ориза.
Обелваме доматите, настъргваме ги и ги задушаваме в останалата мазнина. Подправяме с черен пипер и сол.
Сипваме във всяка чиния наденица с ориз и заливаме с доматения сос.
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...