Кулинарни рецепти » Пълнен пъпеш със сладолед

 Пълнен пъпеш със сладолед

Продукти:

• 1 пъпеш
• 75 г пудра захар
• сокът от 1 лимон
• 2 с.л. коняк или ликьор
• 1 белтък

Начин на приготвяне:

Срязваме пъпеша на две и издълбаваме месестата му част. Смесваме я с пудрата захар, лимоновия сок и коняка и пасираме.

Оставяме сместа за 1-2 час в камерата на хладилника да се изстуди. Разбиваме белтъка на твърд сняг и го съединяваме внимателно с охладената пъпешовата смес.

Напълваме пъпеша и го оставяме в камерата на хладилника за 3-4 часа.

Автор: София Ковачева

Представяме Ви:

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Начало