Продукти:
• 700 картофи
• 1 яйце
• 100 г брашно
• 1 ч. л. настъргано индийско орехче
• 1 ч. л. сол
• 50 г настърган кашкавал за поръсване
За плънката:
• 500 г праз
• 2 глави лук
• 1-2 с. л. масло
• 100 г натрошено сирене
• индийско орехче
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите в подсолена вода, обелваме ги и ги намачкваме на пюре. Добавяме яйцето, брашното, солта и индийското орехче. Разбъркваме много добре и разточваме полученото тесто върху набрашнена повърхност.
Почистваме праза и го нарязваме на парченца. Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното масло до прозрачност. Прибавяме праза и пържим още малко. Подправяме сместа със сол, черен пипер и индийско орехче и оставяме да изстине. В тази смес слагаме сиренето и разбъркваме добре.
Изсипваме сместа върху картофеното тесто и я разпределяме равномерно. Завиваме тестото на руло, като подвиваме краищата, и го слагаме в тава, покрита с намаслена хартия.
Печем 30-40 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна. Нарязваме рулото на филийки и поръсваме с настъргания кашкавал.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...