Продукти: (за 4 порции)
• 1 к.ч. олио
• 2 връзки пресен лук
• 1 ч.ч. настъргано сирене
• 1 к.ч. ориз
• 3 домата
• 1 с.л. брашно
• 3 яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 с.л. краве масло
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото и 1 к.ч. вода. Прибавяме ориза, наливаме 1 ч.ч. топла вода и задушаваме, докато оризът набъбне. Прибавяме обелените и настъргани домати, размитото с прясното мляко брашно, разбитите яйца и настърганото сирене.
Задушаваме леко сместа и я изсипваме в намаслена тавичка. Слагаме тук там парченца краве масло и запичаме в умерена фурна, докато ястието се зачерви отгоре.
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...