Кулинарни рецепти » Патладжанени ладийки

 Патладжанени ладийки

Продукти:

• 2-3 патладжана
• 150 г сирене
• 4 яйца
• половин пакетче краве масло
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме целите падладжани в подсолена вода и след това ги разрязваме по дължина на половинки. Издълбаваме вътрешността им и ги намазваме отвътре с маслото.

Смесваме издълбаната вътрешност с натрошеното сирене и яйцата, поръсваме с черен пипер и разбъркваме. Пълним патладжаните с тази смес, слагаме отгоре по люспа масло, нареждаме ги в намаслена тавичка и печем до зачервяване.

Автор: Марияна Танева

Представяме Ви:

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Начало