Кулинарни рецепти » Парени чорбаджийки в доматен сос

 Парени чорбаджийки в доматен сос

Продукти:

• 2 кг чорбаджийски чушки
• 5 кг червени домати
• 70 г сол
• 70 г захар
• 100 мл олио
• 100 мл оцет
• 2 връзки магданоз
• 1 глава чесън

Начин на приготвяне:

Измиваме чушките и махаме дръжките им. Попарваме ги във вряща марината, приготвена от солта, захарта, олиото и оцета.

Настъргваме на ренде доматите и ги сваряваме на гъст сос. Прибавяме попарените чушки и варим 10-15 минути.

Слагаме ситно нарязаните магданоз и скилидки чесън. Насипваме ги в бурканчета, затваряме с капачки и стерилизираме 5 мин от завирането.

Автор: Недялка Михалева

Представяме Ви:

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Начало