Продукти:
• 250 г меко масло
• 225 г пудра захар
• 1 жълтък
• 1 щипка сол
• настърганата кора на половин лимон
• 375 г брашно
• 2-3 супени лъжици сок от лимон
• шоколадови и захарни пръчици
• перлички и сребърни топчета за украса
Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото, докато започне да се точи на конци. При непрекъснато бъркане прибавяме 125 г пудра захар и жълтъка. Посоляваме и поръсваме настърганата лимонова кора. Пресяваме брашното отгоре, разбъркваме и омесваме меко тесто. Оставяме го за 30 минути в хладилника.
Предварително загряваме фурната до 190 градуса.
Върху набрашнена плоскост разточваме тестото на кора, дебела 4 мм. Изрязваме различни форми и нареждаме в тава, постлана с хартия за печене. Печем 8-10 минути до златистожълто.
Разбъркваме останалата пудра захар с лимоновия сок и намазваме сладките със сместа. Украсяваме с шарените захарни и шоколадови пръчици.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...