Продукти:
• 200 г брашно
• 70 г пудра захар
• 60 мл портокалов сок
• 1 ч.л. настъргана портокалова кора
• 60 мл олио
• 1 ч.л. бакпулвер
• 1/2 ч.л. сода за хляб
Начин на приготвяне:
Смесваме олиото, пудрата захар, портокаловата кора и портокаловия сок. Разбъркваме бакпулвера и содата с брашното и ги добавяме към първата смес. Оставяме тестото за 30 мин. в хладилник.
Изваждаме го и оформяме курабийки. Нареждаме ги в тава, върху хартия и печем 20 минути във фурна, загрята до 170 градуса.
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...