Кулинарни рецепти » Лешникови макрони

 Лешникови макрони

Продукти:

• 4 белтъка
• половин лимон
• 1 ванилия
• 2 ч. ч. пудра захар
• 1 ч. ч. лешници
• 1-2 ч.ч. брашно

Начин на приготвяне:

Разбиваме белтъците на сняг. Прибавяме лимоновия сок, ванилията и пудрата захар. Отделяме 2 супени лъжици от сместа, а към останалата прибавяме брашното и смлените лешници. Замесваме тесто и го оставяме малко да престои.

С помощта на две лъжици правим продълговати формички, нареждаме ги в тава, покрита с хартия. Отгоре шприцоваме с отделената смес. Печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Начало