Продукти:
• 3 белтъка
• 6 с.л. подсладител на прах
• 2 к.л. какао
• 2 к.л. силно кафе
Начин на приготвяне:
Разбиваме белтъците на твърд сняг. Накрая внимателно прибавяме подсладителя, смесен с какаото, а след това и кафето. Продължаваме да бием още 1 минута.
Разпределяме сместа на малки купчинки върху хартия за печене. Слагаме целувките да се пекат 15 до 20 минути (според големината им) в умерено загрята фурна, без да я отваряме.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...