Кулинарни рецепти » Пърженки с крем

 Пърженки с крем

Продукти:

• 500 мл вода
• 300 г брашно
• 3 с. л. захар
• 100 г масло
• 6 яйца
• 1 щипка сол
• олио за пържене

За крема:

• 2 ч. ч. прясно мляко
• 2 яйца
• 4 с. л. захар
• 3 с. л. брашно
• 1 ванилия

Начин на приготвяне:

Кипваме водата с маслото, захарта и солта. Дръпваме от огъня и постепенно прибавяме брашното. Връщаме на огъня и бъркаме, докато тестото започне да се отделя от съда. Охлаждаме и добавяме яйцата едно по едно.

От така полученото тесто правим малки топчета, които изпържваме в сгорещено олио до златисто. Когато изстинат, разрязваме на две и пълним с крем, приготвен по следния начин:

Разбъркваме яйцата със захарта и брашното, смесваме с млякото и варим до сгъстяване - накрая ароматизираме с ванилия.

Автор: Елена Стоянова

Представяме Ви:

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Начало