Кулинарни рецепти » Лазаня със спанак

 Лазаня със спанак

Продукти: (за 4 порции)

· 200 г кори за лазаня
· 600 г спанак
· 1-2 скилидки чесън
· 300 г нискомаслена извара
· 125 мл сметана
· 100 г настърган кашкавал
· 30 г краве масло
· 1 щипка настъргано индийско орехче
· 1-2 яйца
· сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Пасираме изварата, счукания чесън и сметаната. Прибавяме разбитите яйца, подправяме със сол, черен пипер и индийско орехче.

Нарязваме спанака на ситно и го бланшираме във вряща подсолена вода. Прехвърляме в гевгир, обливаме със студена вода и отцеждаме.

Разстиламе тънък слой спанак в намаслена тавичка, покриваме с кора лазаня и намазваме слой от млечно-яйчената смес. Така постъпваме до изчерпване на продуктите като последният слой трябва да е спаначен.

Поръсваме с настъргания кашкавал и печем 35-40 мин на 180°С.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Начало