Продукти:
• 5 кг домати
• 2 кг лук
• 1 кг моркови
• 1 кг захар
• 2 глави чесън
• 4 люти чушлета
• 1 малка глава целина
• 500 мл оцет
• 3 с.л. горчица
• 2 ч.л.черен пипер
• 2 карамфилчета
• 2 щипки индийско орехче
• 2 щипки стрит кимион
• 3-4 борови иглички
• 1-2 плодчета от хвойна
• 2-3 с.л. портокалови кори
• 2 с.л. лимонени кори
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме доматите на ситно и ги запържваме със смления лук, наситнения чесън, настърганите на едро целина и моркови. Малко по-късно добавяме и лютите чушлета.
След 20 мин прибавяме подправките, обработваме сместа с пасатор и задушаваме още 20 мин. Накрая добавяме горчицата, оцета и захарта. Насипваме кетчупа в бурканчета, които обръщаме с гърлото надолу и покриваме с одеяло.
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...