Продукти:
• 3 кг домати
• 1 кг лук
• 500 г червен лук
• 500 г моркови
• 1 к.ч.захар
• 3 блокчета гъбен бульон
• 3-4 с.л. наситнени зелении
• 3 с.л. горчица
• оцет, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме обелените домати и заедно със ситно нарязания лук ги задушаваме 30 мин на тих огън. На друг котлон задушаваме нарязаните на кубчета моркови. Към края прибавяме наситнените зелении, съединяваме двете смеси и пасираме.
Сипваме захарта и подправяме с оцет на вкус. Прибавяме стрития бульон, разбъркваме и опитваме на сол. Доваряваме на тих огън още 30 мин. Накрая слагаме горчицата.
Разпределяме изстиналия кетчуп в бурканчета, затваряме и стерилизираме 20 мин.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...