Продукти:
• 1 средно голяма глава червено цвекло
• 3 с.л. настърган хрян
• 1 кисела ябълка
• 3 с.л. захар
• 4-5 с.л. олио
• 1 щипка червен пипер
• 1 щипка счукан ким
• 50 мл коняк
• сол и оцет на вкус
Начин на приготвяне:
Измиваме хубаво цвеклото и го изпичаме небелено във фурната. Попарваме корените хрян, обелваме ги и настъргваме на едро ренде. Обелваме ябълките и ги почистваме от семките. Нарязваме на филийки цвеклото и ябълките и ги смиламе. Прибавяме хряна и изброените подправки и разбъркваме хубаво.
Разсипваме сместа в бурканчета, като отгоре наливаме по 1 пръст олио. Затваряме херметически и съхраняваме на хладно. Тази подправка е за печени и задушени риби, птици и меса, както и за пресни зеленчуци.
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...