Продукти:
• 1 средно голяма глава червено цвекло
• 3 с.л. настърган хрян
• 1 кисела ябълка
• 3 с.л. захар
• 4-5 с.л. олио
• 1 щипка червен пипер
• 1 щипка счукан ким
• 50 мл коняк
• сол и оцет на вкус
Начин на приготвяне:
Измиваме хубаво цвеклото и го изпичаме небелено във фурната. Попарваме корените хрян, обелваме ги и настъргваме на едро ренде. Обелваме ябълките и ги почистваме от семките. Нарязваме на филийки цвеклото и ябълките и ги смиламе. Прибавяме хряна и изброените подправки и разбъркваме хубаво.
Разсипваме сместа в бурканчета, като отгоре наливаме по 1 пръст олио. Затваряме херметически и съхраняваме на хладно. Тази подправка е за печени и задушени риби, птици и меса, както и за пресни зеленчуци.
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...