Кулинарни рецепти » Кетчуп с канела

 Кетчуп с канела

Продукти:

• 9 кг смлени домати без семките и люспите
• 250 мл оцет
• 1 кг захар
• 130 г сол
• 1/2 ч.л. лимонтозу
• 2-3 люти чушлета
• 2-3 ч.л. чубрица
• 2 ч.л. черен пипер
• 1 ч.л. канела
• 1 ч.л. кимион

Начин на приготвяне:

Варим смлените домати заедно със солта и оцета, като бъркаме непрекъснато, до сгъстяването им. Малко преди края добавяме захарта и лютите чушлета. Когато кетчупа е готов, го махаме от огъня и поръсваме с изброените подправки.

Разбъркваме хубаво и насипваме в буркани, които стерилизираме 10 минути.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Начало