Продукти:
• 3 кг зрели домати
• 10 червени чушки
• 10 глави лук
• 10 ябълки
• 4 скилидки чесън
• 1 с.л. черен пипер на зърна
• 1 с.л. мащерка
• 3 дафинови листа
• 50 г сол
• 150 г ситна захар
• 100 мл оцет
Начин на приготвяне:
Смесваме почистените зеленчуци, обелените ябълки, чесъна, черния пипер, мащерката, дафиновите листа и солта.
Сваряваме всичко, прекарваме го през цедка и прибавяме захарта и оцета и варим отново до нужната гъстота.
Наливаме кетчупа в бутилки и ги обръщаме с дъното нагоре да се охладят.
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...