Продукти:
• 10 кг домати
• 1 1/2 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. оцет
• 1 с.л. сладък червен пипер
• 1-2 с.л. сол
• 1 ч.л. канела
• 1-2 дафинови листа
• 5 зърна бахар
• 4 зърна карамфил
• 5-6 щипки индийско орехче
• 1 щипка джинджифил
• 1 щипка мащерка
• 1 щипка риган
Начин на приготвяне:
Смиламе доматите с машинка и получената каша варим до сгъстяване, след което добавяме захарта, оцета и подправките. Пасираме няколко пъти и доовкусяваме.
Готовият кетчуп разливаме в малки бурканчета. Запечатваме и стерилизираме.
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...