Продукти:
• 1 кг зелени домати
• 500 г червени чушки
• 2 глави лук
• 1 по-едра глава чесън
• 500 г червени домати
• 1 връзка магданоз
• 100 мл олио
• 1 с.л. захар
• 1 с.л. сол
• 2 дафинови листа
• 1 щипка лют червен пипер
Начин на приготвяне:
Измиваме доматите, попарваме ги с вряла вода, обелваме и нарязваме на парченца. Опичаме, почистваме и нарязваме чушките на парчета. Изсипваме в тава доматите и чушките, прибавяме ситно нарязания лук и олиото и варим на умерен огън, като бъркаме, докато зеленчуците напълно омекнат.
Прибавяме обелените и ситно нарязани червени домати, наситнения чесън, дафиновите листа и варим всичк, като бъркаме непрекъснато, още 20 минути. Подправяме със захарта и магданоза и насипваме пюрето в бурканчета. Затваряме ги и стерилизираме 40 минути.
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...