Продукти:
• 5 кг червени чушки “Капия”
• 1 кг извара
• 500 мл олио
• 1 глава целина
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изпичаме чушките, обелваме ги и ги смиламе с машинка за месо. Възвираме 2 л вода със сол и в нея варим 10 мин обелената и нарязана на филийки целина. Обливаме я със студена вода и я прекарваме през месомелачка.
Смесваме двата зеленчука, подправяме със сол и черен пипер и наливаме сгорещеното олио. Бъркаме, докато зеленчукът поеме мазнината. Прибавяме изварата, разбъркваме и оставяме сместа да постои 15 мин преди да я разсипем в сухи и чисти бурканчета. Затваряме бурканите и стерилизираме 30 мин.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...