Продукти:
• 5 кг червени чушки “Капия”
• 1 кг извара
• 500 мл олио
• 1 глава целина
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изпичаме чушките, обелваме ги и ги смиламе с машинка за месо. Възвираме 2 л вода със сол и в нея варим 10 мин обелената и нарязана на филийки целина. Обливаме я със студена вода и я прекарваме през месомелачка.
Смесваме двата зеленчука, подправяме със сол и черен пипер и наливаме сгорещеното олио. Бъркаме, докато зеленчукът поеме мазнината. Прибавяме изварата, разбъркваме и оставяме сместа да постои 15 мин преди да я разсипем в сухи и чисти бурканчета. Затваряме бурканите и стерилизираме 30 мин.
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...