Кулинарни рецепти » Лютеница от Ябланица

 Лютеница от Ябланица

Продукти:

• 3 кг зелени чушки
• 3 кг червени чушки
• 3 кг домати
• 500 мл олио
• 1 връзка магданоз
• подправки на вкус, сол

Начин на приготвяне:

Изпичаме патладжаните, обелваме ги и ги прекарваме през месомелачка заедно с изпечените и обелени чушки. Попарваме доматите, обелваме ги и също ги смиламе с машинка, чрез която се отделят семките. После ги изсипваме в дълбока тенджера и варим, докато се получи гъсто пюре.

Прибавяме смлените чушки и патладжани, подправките и олиото. Посоляваме и варим до необходимата гъстота, като бъркаме непрекъснато с дървена лъжица. Затваряме готовата лютеница в сухи буркани и стерилизираме 10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Начало