Продукти:
• 5 кг червени домати
• 4 кг чушки от различен вид /зелени, жълти, червени/
• 3-4 глави чесън
• 1 връзка магданоз
• 2 ч.ч. олио
• сол
Начин на приготвяне:
Изпичаме патладжаните и чушките, обелваме ги и нарязваме на дребни парченца. Смиламе доматите и ги слагаме да врят до сгъстяване.
Когато сместа се стегне, наливаме олиото и оставяме, докато то излезе отгоре на повърхността, слагаме нарязаните чушки и патладжаните. Посоляваме на вкус и продължаваме да пържим до сгъстяване. Преди да го свалим от огъня, слагаме чесъна, нарязан на ситно с магданоза.
Готовото кьопоолу насипваме в буркани и стерилизираме 10 минути.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...